Flexibel webdevelopment

The Dutch Lab is sterk in het ontwikkelen van websites en platformen die op termijn uitgebreid kunnen worden. Bij het programmeren zal er altijd rekening mee worden gehouden dat de oplossing in de toekomst aan eventuele aanvullende wensen moet kunnen voldoen.

Mijn kracht ligt in no-nonsense communicatie en een pragmatische aanpak, gecombineerd met de inzet van flexibele en bewezen technieken en brede kennis en ervaring in het bedrijfsleven. Een drie-eenheid die door mijn opdrachtgevers als erg prettig wordt ervaren.

Ik richt mij voornamelijk op het MKB en op grotere bedrijven, merken, organisaties en overheden. Maar ook zzp’ers en kleinere ondernemingen met een grote ambitie is bij mij van harte welkom. De uitgebreide mogelijkheden van de techniek die ik inzet is namelijk niet alleen voorbehouden aan de grote klanten; het is een uitkomst voor bedrijven van élk formaat!

Vrijheid dankzij ontwikkelen met open source

Ik ontwikkel applicaties voornamelijk met het ‘open source’ framework Node.js. Dit praktische framework geeft de vrijheid en de ruimte om mijn klanten een zo flexibel mogelijke oplossing te bieden. Ambitieuze ondernemers kunnen hun website of webapplicatie hierdoor op een later moment zonder problemen uitbreiden.

Daarom is er bewust voor gekozen om geen WordPress, Drupal of Joomla in te zetten. Deze producten voldoen voor sommige toepassingen prima en bieden veel mogelijkheden, maar voor mijn doelgroep zijn ze niet of minder geschikt. Zo zijn ze te beperkend voor ondernemers die technische vrijheid willen houden voor de toekomst en voldoet de functionaliteit van de benodigde plug-ins vaak niet 100% aan de verwachtingen.

Naast een doordacht technisch plan en volwassen opensourcetools is veel aandacht besteed aan de manier waarop de webapplicaties worden geserveerd. Hiervoor zal voornamelijk Amazon Web Services (AWS) ingezet worden. Met dit cloudservices-platform zijn de websites van mijn klanten altijd razendsnel beschikbaar, of het nu gaat om een of duizend bezoekers per seconde. Je leest meer over Amazon Web Services op onze pagina Hosting.